Augmented reality as a service: Absolem en CadCorner slaan de handen in elkaar

Augmented reality (AR) kan voor veel kmo’s een grote meerwaarde betekenen. Vaak staan die er echter huiverig tegenover: ze zijn niet vertrouwd met de technologie, de investeringskosten zijn relatief hoog en hun personeel is er niet voor opgeleid. Twee Belgische bedrijven, Absolem en CadCorner, sloegen de handen in elkaar om die drempels weg te nemen. 

Bruno Dejaeghere, CEO van Absolem: “Onze klanten zijn maakbedrijven met een eigen R&D- en een eigen productieafdeling. Wij slaan de brug tussen die twee: we zorgen ervoor dat de ideeën van R&D omgezet worden in een efficiënt productieproces. Dat houdt onder meer in dat we samen met de klant dat productieproces definiëren en de machines ontwerpen en bouwen.”

Xavier Werbrouck, CEO van CadCorner: “Wij richten ons op dezelfde bedrijven als Absolem. We leveren hun de tools om hun productontwikkeling te ondersteunen: productontwikkelingssoftware, datamanagementsoftware, AR-toepassingen … Ons doel is onze klanten zelfredzaam te maken. Via opleiding en begeleiding zorgen we ervoor dat hun eigen mensen efficiënt met die tools kunnen werken.”

“We maken technologie beschikbaar voor kmo’s waar tot nu toe alleen grote bedrijven hun voordeel mee konden doen”
Xavier Werbrouck, CEO van CadCorner

Geen sciencefiction

“Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat onze Belgische kmo’s wereldtop zijn”, zegt Dejaeghere. “Maar om dat zo te houden, hebben ze de juiste expertise nodig. Ze moeten weten welke technologie er beschikbaar is en hoe ze die kunnen inzetten. AR hoort daarbij. Het is geen sciencefiction meer, maar een volwassen technologie.”

Werbrouck: “AR stelt je in staat een digitale laag boven op de echte wereld te leggen. Je kan bijvoorbeeld AR-filmpjes inzetten om een technicus te ondersteunen bij het vervangen van een machineonderdeel: je toont stap voor stap in 3D wat hij of zij precies moet doen. Of stel dat de defecte machine ergens op een ander continent staat: dan kan je via een AR-bril meekijken met de plaatselijke technicus en hem of haar bijsturen waar nodig. Je hoeft dus geen mensen meer op het vliegtuig te zetten om een zekering te vervangen – zoals ik onlangs nog van een klant heb gehoord.”

Dejaeghere: “Ook in sales en opleidingen kan AR een grote rol spelen. Je kan je nieuwe machine digitaal aan mogelijke klanten tonen nog voor ze gebouwd is. Of je kan de digitale versie gebruiken om je technici te leren hoe ze ermee moeten werken. Er zijn heel veel AR-toepassingen te bedenken die onze kmo’s efficiënter en concurrentiëler maken.”

AR-as-a-service

Zijn er ook kanttekeningen? “De instapkosten zijn relatief hoog”, weet Werbrouck. “Reken maar op een 40.000 euro voor een gehoste server, voor opleidingen … Absolem en CadCorner hebben de handen in elkaar geslagen om onze klanten een budgetvriendelijke oplossing te bieden. ‘AR-as-a-service’ hebben we het project gedoopt. Absolem zorgt, in samenspraak met de klant, voor de datakant. Zij zorgen ervoor dat alle informatie beschikbaar is om een AR-versie van een machine te maken, bijvoorbeeld. Wij leveren de tools en zorgen voor een volledig beveiligde shared server. Samen maken we technologie beschikbaar voor kmo’s waar tot nu toe alleen grote bedrijven hun voordeel mee konden doen. En dat is nodig, want kmo’s staan voor dezelfde uitdagingen als bedrijven zoals pakweg Barco of Agfa. Alleen moeten ze het doen met minder mensen en met een minder makkelijke toegang tot technologie.”

Dejaeghere: “Ik zie iedere dag prachtige projecten bij bedrijven, maar – en dat is heel menselijk – soms vergeten we over het muurtje te kijken. Daar lopen nochtans ook collega’s met geweldige ideeën rond. Soms is het voordeliger om samen te zitten en te delen. Ik geloof sterk dat onze samenwerking met CadCorner toekomst heeft. We hebben gemeenschappelijke klanten en expertises die elkaar aanvullen. Als we onze krachten bundelen, wint iedereen. Wij, en onze klanten.”

Werbrouck: “Ik geloof ook heilig in partnerschappen. Alles zelf willen doen – the winner takes it all – dat werkt alleen maar op korte termijn. Samen sta je sterker.”