Siemens: levenslang leren maakt bedrijf én werknemers toekomstbestendig

Technologiebedrijf Siemens is actief in meer dan 190 landen en telt zo'n 385.000 medewerkers. Het legt zich toe op intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedecentraliseerde energiesystemen, op automatisering en digitalisering in de industrie en op slimme oplossingen voor het spoor- en wegvervoer. In België kreeg Siemens als eerste bedrijf het label ‘Employer ready for the future of work’ van Agoria.

De digitaliseringsgolf stelt Siemens en andere technologiebedrijven voor uitdagingen. “Sommige oude regels werken niet meer”, zeggen Bram Dehaene, HR directeur, en Veerle Doornaert, HR business partner. “Vroeger werd een product eerst volledig uitgewerkt en getest, en dan pas op de markt gebracht. Nu kan dat niet meer, want wanneer je zover bent, is de markt al helemaal veranderd. Dat is een uitdaging waar de digitalisering ons voor plaatst, maar tegelijk biedt die ook de oplossing. Je maakt bijvoorbeeld digital twins of ‘digitale tweelingen’ van een product of proces. Een groot deel van de ontwikkeling kan dan virtueel gebeuren en je beperkt de kans op fouten. Of je ontwikkelt digitale services en platformen om je klanten vanop afstand te ondersteunen. Maar dat veronderstelt wel dat je werknemers de kennis hebben om met die digitale tools om te gaan. Je moet ze dus de kans geven om zich permanent bij te scholen.”

Breed aanbod opleidingen

Technologiefederatie Agoria is zich bewust van de uitdagingen waar haar leden voor staan. Ze werkte een charter uit dat bedrijven kunnen onderschrijven als ze hun personeelsbeleid toekomstbestendig willen maken: Be The Change. Siemens verbond zich ertoe drie van de tien Be The Change-engagementen aan te gaan en kreeg als eerste het label ‘Employer ready for the future of work’ toegekend. Dat heeft het bedrijf onder meer te danken aan het leerplatform My Learning World, dat een breed scala aan opleidingen aanbiedt. 

“Dankzij My Learning World kunnen we het groei- en leerpad van onze medewerkers beter opvolgen. Tegelijk worden ze aangemoedigd om zich bij te scholen en relevant te blijven in hun huidige en toekomstige job”
Bram Dehaene, HR directeur, en Veerle Doornaert, HR business partner

Bram Dehaene: “Ons platform omvat trainingen die op de hele Siemens-groep gericht zijn, maar ook lokale opleidingen. We hebben een heel breed aanbod: algemeen vormende cursussen, technische cursussen, cursussen die gericht zijn op specifieke producten … In alle vormen die je maar kan bedenken: het traditionele klassikale model, trainingen met een virtuele instructeur, webinars, e-books, enzovoort. We beschikken over meer dan 90.000 e-learnings en video’s.”

“Vroeger bepaalde het management welke opleidingen relevant waren voor hun teams, maar nu laten we de medewerkers zelf kiezen. Via het platform kunnen ze bepalen welke opleiding ze volgen, waar en wanneer. Bovendien gebruikt het platform een slim algoritme dat opleidingen aanbeveelt aan de hand van het profiel en de ambities van de medewerkers.” 

“Om onze medewerkers mee te krijgen in die cultuur van levenslang leren, organiseren we regelmatig leerweken. We maken dan telkens enkele uren vrij waarin onze mensen nieuwe vaardigheden kunnen leren. Zo willen we een duidelijk signaal geven: leren kan en mag.” 

“Dankzij My Learning World kunnen we bij Siemens het groei- en leerpad van onze medewerkers beter opvolgen. Tegelijk worden ze aangemoedigd om zich bij te scholen en relevant te blijven in hun huidige en toekomstige job. We zijn erg blij dat Agoria die inspanningen erkent en ons ervoor heeft bekroond.”