Onze
impact

Hoe groot is de impact van de technologische industrie op mens en planeet? Welke bijdrage leveren we aan de samenleving? Bekijk hieronder de indicatoren van onze nulmeting: ze geven een beeld van waar we vandaag met onze sector staan. De komende jaren vullen we die indicatoren verder aan, zodat we onze stakeholders een volledig en transparant beeld van de sector kunnen bieden.

Kies een impactdomeinMobile filter
Aantal vrouwen in leidinggevende posities

Slechts 10% van de CEO’s en oprichters van bedrijven in de technologische industrie is een vrouw. Beursgenoteerde bedrijven in België zijn verplicht om minimaal 30% vrouwen in hun bestuursorgaan te hebben. Desondanks merken we dat dat niet leidt toe een hogere vertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende functies in onze sector. Er is dus nog heel wat marge voor verbetering.

Uit het Europees Sociaal Fonds-project ‘Level IT out’ blijkt dat diversiteit bij de meeste bedrijven in onze sector wel hoog op de agenda staat (inclusionatwork.be – wordt later dit jaar gelanceerd). Meer dan 50% van de bedrijven geeft aan dat ze actie nemen om hun onderneming meer divers en inclusief te maken. Met name het verhogen van het aantal vrouwen in leidinggevende functies wordt daarbij als actiepunt genoemd.

Niet alleen het aantrekken van vrouwelijk talent vormt een uitdaging, het behoud ervan ook. De helft van de vrouwen die in de technologische industrie aan de slag gaan, verlaat die alweer voordat ze 35 jaar oud zijn. Een bedrijfscultuur waarin ook vrouwen zich thuis voelen, een transparant loonbeleid en een gedocumenteerd evaluatie- en promotieproces vergroten de kans dat vrouwen in de onderneming blijven. Daar willen we de komende jaren op inzetten.

Vrouwen in leidinggevende posities
Sluitenclose menu